Følelser for ven og homofobiske forældre?

Af Pige på 13 år

Det er bare fordi jeg måske er begyndt og få føleser for en veninde. Altså andet end venindeføleser. Jeg synes bare hu er rigtig sød og pæn. Hun ar også ladt mig se hendes skede flere gange og jeg synes den er smuk. Men det er jo ikke så godt for mine forældre ville ikke synes om det. De siger ikke pæne ting om homosexuelle hvis vi ser noget i tv og de siger de er glad for jeg er normal. Så hvad skal jeg gøre?


Svar
Hej og tak for dit spørgsmål.

Hvor er det dejligt og spændende, hvis du måske er begyndt at få følelser for din veninde. Vi kan godt forstå, hvis dine forældres negative måde at tale om homoseksuelle på, så fylder for dig.

Når ens forældre ikke taler pænt om homoseksuelle kan det være rart at tale med andre, som man kan sparre og dele sine følelser med. Især, hvis du er bekymret for dine forældres reaktion. Har du nogle personer omkring dig, som du føler dig tryg ved, som du har lyst til at tale med om dine følelser for din veninde? Det kan også være en generel snak om, hvordan du kan håndtere dine forældres måde at tale om homoseksuelle på. Dem, du kan snakke med kan eksempelvis være en god ven, en søskende, en pædagog, en vens forælder eller en lærer? Uanset hvad, så kan det være rigtig rart at tale med andre, som kan bakke dig op og så du ikke er alene i den situation, du står i. Der findes også hjælp og information at finde på sociale medier og i grupper på de sociale medier. 

Derudover får vi lyst til at sige, at du ikke behøver at fortælle dine forældre om dine følelser for din veninde, hvis du ikke har lyst. Det er helt okay, at de ikke kender til dine følelser for din veninde, for de har ikke krav på at vide alt om dine følelser, hvis du ikke ønsker det. Man må gerne holde nogle følelser for sig selv. Og man bestemmer selv, hvem man fortæller dem til. Hvad tænker du om det?

Hvis du har lyst, kan vi også tage en uddybende samtale over chat eller telefon. Vi har åbent alle hverdage fra kl. 15-19. Vores telefon nr. er 70 20 22 81.
Du kan også tage kontakt til LGBT+ Danmarks rådgivningstilbud eller Sabaah. De er gode og søde at snakke med, når man står i en situation som din.

Mange hilsner
Privatsnak
xx133
Gå tilbage til brevkasse