Skal bortadopters

Af Dreng på 8 år

Skal bortadopters til danmark fra Tyskland jeg 8år får en mor og far og 5søskem på 14 og 15 18 23 34år Er lidt nevøs


Svar
Hej! Jeg kan godt forstå, hvis du er nervøs, men samtidig er det måske også lidt spændende? Det er i hvert fald mange adoptivsøskende at få på en gang. Vi ved desværre ikke så meget om adoption her på Privatsnak.

Men i Danmark finds der rådgivning til hele den familie, du bliver en del af, omkring adoptionen. Der findes også samtalegrupper for børn og unge som er adopterede. Så der findes altså nogen der skal holde øje med, at det går godt med dig, når du er blevet adopteret. Det kan man læse om her på Ankestyrelsens hjemmeside - men det er mest voksne som kan læse det, så måske du kan få nogen til at læse det med dig?

Så har du også en  socialrågiver i kommunen, hvor du kommer til at bo. Du kan bede nogle voksne om at kontakte socialrådgiveren, hvis du ikke har det godt. De voksne kan være dine lærere på skolen for eksempel og behøver ikke være dine adoptivforældre.

Hvis du er nervøs lige nu, har du så nogen, du kan snakke med der, hvor du bor nu? Det kan være godt at snakke med nogen voksne om det, der kommer til at ske om lidt, så du ikke er alene med dine tanker.

Jeg håber, at svaret hjælper dig lidt - du må gerne skrive igen, eller du kan ringe eller chatte med os på Privatsnak mellem kl. 15-19 på alle hverdage.
Hilsen Privatsnak, XX7.
Gå tilbage til brevkasse