Jeg er ved at skrive en ungdomsroman

Af Pige på 16 år

Jeg er i gang med at skrive en ungdoms roman, jeg har tænkt mig og lave 10 kapitler og så måske se om jeg få den udgivet, men problemet er jeg er bange for hvad mine forældre ville sige det og jeg ved ikke heller ikke lige hvordan jeg skal fortælle dem det da jeg altid har synes at det med at skrive er kedelig men det er begyndt og interesser mig nu Jeg er også lidt bange for hvad folk ville sige ti det da jeg er ordblind og så jeg er ikke så god til at stave så folk ville nok synes det er forkert at jeg skriver en bog Hvad skal jeg gøre?


Svar
Hej!
Tak for dit spørgsmål.

Dit spørgsmål er lidt udenfor hvad vi normalt rådgiver om, men vi kan forsøge at give dig et svar. 

Hvis der er noget du godt kan lide at gøre og det gør dig glad, så er det bare om at gøre det! Så inden vi starter så har du vores opbarkning!! 

Du bestemmer selv hvordan og hvornår du vil fortælle dine forældre det. Det kan være du kan prøve at tænke over, hvad det er der gør dig nervøs/bange ved at fortælle det? Det kan måske også være at de faktisk synes det er en vildt god idé. Generelt plejer forældre ikke have noget imod at ens børn er udfordrer sig selv kreativt - også selvom du før ikke har syntes det om det. Ellers kan du i første omgang prøve at skrive de 10 kapitler og se hvordan det går, og så derefter snakke med dine forældre. Man får nye interesser gennem hele livet, så det er helt okay at noget man før syntes var kedeligt, nu er spændende. 

Ordblindhed er helt sikkert ikke noget der skal holde dig tilbage fra at gøre noget du har lyst til! Vi ville sige noget med at det kan da være ligemeget hvad andre siger om det, men det er nemmere sagt end gjort. Nogle forfattere vælger at udgive deres bøger med et andet navn, det kan du jo overveje hvis du en dag skal udgive den. Alternativt kan du også forberede dig på bare at være ligeglad med hvad de siger, det jo vildt imponerende at skrive en bog, så betyder det måske ikke så meget hvad andre tænker. Du er helt sikkert ikke den første ordblinde forfatter.

Hvis du skulle have andre spørgsmål, så er du velkommen til at skrive ind igen eller kontakte vores chat eller telefon. Vi har åbent mellem 15 og 19 alle hverdage. Vores nummer er 70 20 22 81.

Held og lykke med bogen.
Mvh Privatsnak xx128


 
Gå tilbage til brevkasse