Pubertet og min veninde

Af Pige på 11 år

Hej Brevkasse! Jeg er gået rundt og tænk meget på kærester, kysse og onani mig og min veninde vil vildt gerne have nogen at nusse sig med! Det er bare en ting jeg ikke forstår. Min Veninde er meget sød, hun fik sin mens da hun var 9 år gammel. Hun er også startet i puberteten i tidlig alder, men altså jeg syntes hun ef lidt anderledes. F.e.k.s er hun ikke så social, og når hun snakker er det næsten umuligt at høre hende. Hun har også en lidt bøjet ryk. Så er hun kun sammen med ".." hele tiden! Så mit spørgsmål er: Er det, det der sker når man kommer i puberteten? Venlig hilsen ??


Svar
Hej med dig!
- Og mange tak for dit spørgsmål. 

Altså, der sker virkelig alle mulige ting med folk, når de kommer i puberteten. Det mest generelle vi kan sige er, at livet forandrer sig med puberteten. Folk vokser, får nye træk, nye interesser og mange nye vaner. Så det er helt almindeligt at man kigger på sine venner og tænker: "Der sker noget med dig..." for der sker virkelig noget og det lægger man mærke til, når man ser på andre udefra. Men, måske tænker din veninde ikke selv at hun har forandret sig mega meget. Ligesom du måske selv synes at du er den samme som for et halvt år siden, men spørger vi folk der kender dig, vil de måske sige: "Ja der er da sket noget". 
Pubertet er en kæmpe udvikling, og man får virkelig en masse oplevelser af det. Lyder fedt at tankerne kredser om onani, og nusseri. I kan jo prøve at onanere selv eller nusse med hinanden, hvis I er trygge ved det. Der er mange venner som prøver ting af for første gang i pubereteten, sammen. Det er i hvert fald også en mulighed. 

Du kan finde mere om pubertet inde på determinkrop.dk, bare klik hér.
 
Vi håber at svaret kan hjælpe dig. Du er velkommen til at kontakte vores rådgivning på chat eller telefon. 
Vi har åbent alle hverdage fra kl. 15-19.
Hilsen Privatsnak XX109
Gå tilbage til brevkasse