Biseksuel eller forvirret?

Af Pige på 13 år

Hej privatsnak. Jeg tænker over tit om jeg måske er biseksuel. Jeg kan helt sikkert lide drenge, men jeg er begyndt at tænke over at piger også er ret lækre. Jeg kan dog ikke forstille mig at blive gift med en pige eller have sex med en. Jeg er heller ikke tiltrukket at de “klassiske” piger med slik hestehale og jogging tøj men mere den “flippede” type sådan teater piger og sådan. Og jeg er lidt ked af det over det hvis ku det er sådan, om mine forældre så ville acceptere det. Er jeg måske biseksuel eller bare en forvirret teenager?


Svar
Hej med dig og tak for dit gode spørgsmål.
Rigtig mange oplever at have tanker ligesom dig. For nogle er den slags tanker noget de tænker over i en periode og holder op med igen, mens det for andre er deres seksuelle orientering. Det er meget individuelt og vi kan derfor ikke svare på om du er biseksuel eller ej, det er du den eneste der selv kan finde ud af.
Du siger at du ikke kan forestille dig at blive gift med- eller at have sex med en anden pige. Det kan både være fordi at du ikke har lyst til piger på den måde, men det kan måske også være fordi at man ikke så tit ser eller hører om piger der er sammen med andre piger og det derfor kan være svært at forestille sig.
Når man får den slags tanker om seksualitet kan man ønske at man kunne få et hurtigt svar om hvem man er, men det kan tit tage noget tid at finde ud af. Det er helt okay at have en periode hvor man udforsker sin seksualitet uden at den behøver at have et mærkat som ”biseksuel”, ”heteroseksuel”, osv. Du behøver heller ikke at fortælle dine forældre om det hvis du ikke har lyst. Hvis du på et tidspunkt får lyst til at snakke med dem om det, men ikke er sikker på hvordan de vil reagere, kan du prøve at snakke mere generelt om LGBT+ emner og høre deres holdning.
Vi håber at det her svar kunne give nogle nye perspektiver på dine tanker. Hvis du har yderlige spørgsmål er du altid velkommen til at skrive ind på sexlinien.dk eller ringe på tlf. 70202266 i hverdage mellem kl. 15.00-19.00. Kh Sexlininen. XX18
Gå tilbage til brevkasse