Er det almindeligt at onanere som 10-12 årig?

Det er helt almindeligt for både piger og drenge at onanere. Man begynder typisk at onanere, når man kommer i puberteten.

Onani er en måde at have det dejligt på med sig selv, mens man rører ved sin tissemand eller tissekone. Det er også en god måde for både piger og drenge at lære sin krop bedre at kende på. Man kan onanere på mange forskellige måder, og en god idé er at prøve forskellige ting, for at finde ud af, hvad man kan lide og ikke lide. Nogle har ikke lyst til at onanere, og det er også helt fint.

 

Onani er sundt

Når man onanerer frigøres en række hormoner, heriblandt et lykkehormon. Dit humør stiger, og du bliver altså et gladere menneske. Onani er også en god måde at komme til at slappe af på, fordi det både letter stress og muskelspændinger. Desuden er det en god måde at lære sin krop at kende på.

Der har eksisteret mange myter om, at onani var farligt, og at man kunne blive sindssyg eller blind af at onanere. Men det passer altså ikke, så hvis du allerede onanerer, og synes det er dejligt, kan du roligt fortsætte med det.

Hvis du er nysgerrig på at onanere, er du måske også nysgerrig på, hvordan man kysser? Det kan du læse mere om her: Hvordan kysser man?

Hvis du ikke har fået svar på dine spørgsmål ved at læse artiklen, kan du stille spørgsmål på chatten eller telefonen.