Hvad gør man, hvis man begynder at få hår på kroppen?

I puberteten oplever unge at få hår i ansigtet, under armene i skridtet og andre steder på kroppen. Der er stor forskel på, hvor meget hår man får, hvilke steder man får det, hvordan det ser ud, og hvilken farve det har.

Puberteten kan starte på forskellige tidspunkter, derfor er der også forskel på, hvornår man begynder at få hår, f.eks. omkring kønsdelene og i ansigtet.

 

Hvor får man hår?

I puberteten begynder både piger og drenge at få hår omkring kønsorganerne, mellemkødet, endetarmsåbningen og under armene. Mange vil også opleve, at hårene på arme og ben bliver kraftigere.

Drenge får også på brystet, på ryggen og maven, og så begynder de at udvikle skæg. Nogle drenge får hurtigt skæg, og nogle får meget skæg. Andre drenge er længere tid om at få skæg, og nogle får kun lidt eller næsten ingen skæg.

Hår på kroppen kan vokse hele livet, og det kan ændre sig, så der vokser hår nye steder, når man bliver ældre. Kønsbehåring er ofte lidt mørkere, kraftigere og mere krøllet end hårene på hovedet.

 

Om at fjerne hår

Nogle kan godt lide deres egne og andres hår på kroppen og har ikke lyst til at fjerne det. Andre vil gerne have fjernet hår, f.eks. i ansigtet eller på benene. Hvis man har lyst, kan man fjerne hår på forskellige måder: med barbering, voks eller andre hårfjerningsprodukter. Men hårfjerning kan medføre problemer som indgroede hår og irriteret hud, og ikke alle kan tåle det eller får et godt resultat.

Hvis du ikke har fået svar på dine spørgsmål ved at læse artiklen, kan du stille spørgsmål på chatten eller telefonen.