Hvordan kysser man?

Et kys er, når du trykker læberne mod noget, du godt kan lide. Man kan kysse på læberne, på kroppen eller på ting.

Hvem kan man kysse på og hvorfor kysser man?

Man kysser som regel på nogen, man godt kan lide. Det kan være én, du er vild med, din familie, dit kæledyr, din mobiltelefon eller noget helt andet. Hvis man kysser sin familie eller sine venner, er det typisk et venskabeligt kys på kinden eller et hurtigt kys på munden.

De mere intime kys – for eksempel tungekys eller lange, dybe kys – foregår mest mellem mennesker, der er vilde med hinanden. Det kan f. eks. være kærester.

Man kan kysse på mange forskellige måder, og det er kun dig og din kyssepartner, der bestemmer, om det er den rigtige måde, I gør det på. Du kan kysse med åben eller lukket mund. Du kan bruge læberne eller tungen. Du kan kysse helt blidt og stille, eller du kan snave lige på og hårdt. Du kan kysse på halsen, nakken, øreflipperne, kinderne, øjenlågene, maven, armene, lårene, hænderne, knæene, eller hvor du nu ellers har lyst til at kysse den, du godt kan lide.

 

Kan man øve sig i at kysse?

Hvis du gerne vil være god til at kysse, kan du øve dig derhjemme. Prøv at knytte din hånd og brug den som kyssepartner. Du kan kysse området mellem pegefinger og tommeltot. Så kan du prøve dig frem med at kysse blidt med læberne. Du kan prøve at åbne munden lidt, mens du kysser, og du kan lukke den igen. Hvis du gerne vil tungekysse, kan du prøve at stikke tungen lidt ud og forestille dig, at du slikker på den andens læber og måske stikker tungen ind i den andens mund.

På den måde finder du ud af, hvordan du selv kan lide at kysse, og du får nok også en idé om, hvordan du gerne vil kysses af andre.

 

Sådan kysser du

Når du skal kysse med en anden, er det vigtigt at fornemme, om han/hun har lyst til at kysse. Hvis du er i tvivl, kan du prøve at spørge. Det er en god idé at starte ganske blidt ud. Det kan nemlig godt virke voldsomt, hvis du vælter tungen ind i munden på den anden, så gå langsomt til værks, så I begge er med på idéen.

Det er altid bedst at prøve sig lidt forsigtigt frem i starten og huske på, at alle mennesker kan lide noget forskelligt.

Hvis man har forkølelsessår på læberne, skal man ikke kysse, mens såret er der. Det smitter nemlig, så vent til det er gået væk igen.

Om et kys er godt eller dårligt handler ofte om, om man er vild med den person, man kysser med. Og så handler det selvfølgelig om, hvad man godt kan lide.

Hvis du ikke har fået svar på dine spørgsmål ved at læse artiklen, kan du stille spørgsmål på chatten eller telefonen.