Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?

Forelskelse kan føles som sommerfugle i maven. Det kan gøre dig helt skør, og du kan ikke tænke på andet end den helt særlige person.

De fleste mennesker har prøvet at være forelsket i en anden. Det kan være et ret voldsom følelse, hvor man næsten ikke kan tænke på andet, end den person man er vild med. Nogle mister appetitten og kan ikke koncentrere sig i skolen. For andre fylder følelsen mindre og er ikke noget, man tænker så meget på. Det kan være meget forskelligt, hvordan man oplever en forelskelse.

 

Hvem bliver man forelsket i?

Man bestemmer ikke selv, hvem man bliver forelsket i. En forelskelse kan komme, uden man egentlig selv ønsker det. Nogle gange kan det godt føles lidt pinligt, hvis det fx er ens lærer man bliver vild med eller ens bedste vens søster. Man kan både blive forelsket i en person af sit eget køn og i en person af det modsatte køn og måske i flere på én gang. Når man er forelsket danner kroppen nogle særlige lykkehormoner, der drøner rundt i kroppen.

Hvis éns forelskelse ikke bliver gengældt, kan det være utrolig hårdt, og man kan føle sig meget ulykkelig og ked af det. Det kan hjælpe at snakke om det med nogen, og både dine venner og forældre har helt sikkert prøvet at være ulykkeligt forelsket.

 

Forelsket og hvad så nu? 

Hvis forelskelsen er gengældt, kan det være, man har lyst til at blive kærester. Måske sker det  lidt af sig selv, men man kan også spørge den anden, om man skal være kærester. Hvad man laver sammen, når man er kærester, er op til dig og din kæreste. Der er mange forskellige måder at være kærester på.

Hvis du ikke har fået svar på dine spørgsmål ved at læse artiklen, kan du stille spørgsmål på chatten eller telefonen.