Kan drenges bryster vokse i puberteten?

Både pigers og drenges bryster består af fedt og kirtler. Derfor kan drenges bryster også vokse og være ømme i puberteten.

Bryster er lavet af fedt og mælkekirtler. Når man kommer i puberteten, begynder de kirtler at svulme op hos både drenge og piger. Derfor kan det godt se ud, som om drengene er ved at få bryster - lige som pigerne.

 

Halvdelen oplever at brysterne vokser

Det er faktisk over halvdelen af alle drenge i puberteten , der oplever at brysterne svulmer op. Nogle drenge kan synes, det er pinligt, at de får bryster, men de forsvinder igen, når puberteten stopper.

Der er også nogle drenge og mænd, der har bryster, selvom de ikke er i puberteten. Det kan være på grund af muskeltræning, hormoner eller fedt.

 

Ømme og hårde brystvorter

Pigers bryster begynder ofte at vokse i puberteten , og er et af de første udviklingstegn. Brysterne vokser gennem hele puberteten, og faktisk kan de ændre form og størrelse hele livet. Mange piger får f.eks. mindre bryster, hvis de taber sig, og større bryster, hvis de tager på.

Når drenge og piger kommer i puberteten, kan brystvorterne blive meget hårde og ømme i en periode. Det er helt almindeligt, og det går som regel væk igen. Før en menstruation kan pigers bryster især blive ømme.

Hvis du ikke har fået svar på dine spørgsmål ved at læse artiklen, kan du stille spørgsmål på chatten eller telefonen.