Hvordan flirter man med én, man godt kan lide?

En flirt er en uforpligtende kontakt med et andet menneske. Det kan være optakten til noget mere, men det kan også bare være flirten i sig selv. Man kan flirte med øjnene, kroppen eller sproget, og det er noget, man kan øve sig i, så man bliver god til det.

Hvis der er én, du godt kan lide, og som du gerne vil i kontakt med, kan du prøve at flirte med personen. Du kan flirte med både drenge og piger. En flirt behøver ikke handle om noget seksuelt, det kan også være en måde at kommunikere på. En måde hvor man viser, at man godt kan lide den anden.

 

Sådan flirter du

Du kan flirte ved at kigge på personen og så holde blikket, når han/hun også kigger på dig. Du skal selvfølgelig ikke stirre i timevis, for så synes den anden nok bare, du er sær. Men lige at holde blikket et splitsekund eller blinke med det ene øje og så kigge væk, kan virke meget flirtende.

Man kan også flirte gennem den måde, man snakker sammen på. Hvis personen, du gerne vil flirte med, siger et eller andet, kan du komme med en sjov bemærkning eller sige noget, der får den anden til at fremstå i et godt lys. Du kan prøve sige noget pænt om ham eller hende – det er også en slags flirt, der viser at du er interesseret.

Kroppen kan også bruges til at flirte med, fx ved at stå tæt på en anden person til en fest eller lave tilfældige berøringer på den andens hånd eller arm.

 

Kend grænserne og læs signalerne

At flirte er en fin balance. På den ene side kan det være en sjov og spændende kontakt og på den anden side, kan det godt komme til at virke irriterende på den anden. Det handler om, hvorvidt den anden er interesseret i din flirt eller ej. Du skal være rigtig god til at opfange den andens signaler og vurdere, om flirten bliver gengældt. Hvis den ikke bliver gengældt eller mødt med interesse, er det nok bedst at trække følehornene til sig igen.

 

Det er uforpligtende at flirte

En flirt kan være et tegn på interesse for personen, men det kan også bare være et sjovt spil. Man kan flirte med både drenge og piger. Nogle flirter også, selvom de har kæreste, uden at der er noget galt med det. En flirt kan bare være en måde at kommunikere på. Det er altid godt at huske på, at en flirt ikke behøver være mere end bare en sjov og spændende oplevelse.

Hvis du ikke har fået svar på dine spørgsmål ved at læse artiklen, kan du stille spørgsmål på chatten, på telefonen eller i brevkassen.