Gør det ondt den første gang?

Sex kan være rart og dejligt – især hvis du har det godt med din egen krop og den, du har sex med. Der er stor forskel på, hvordan den første gang er. Det er kun dig selv, der kan mærke, hvornår du er klar, og hvordan du har lyst til, at din første gang skal være.

Som udgangspunkt er sex dejligt og rart, når man er klar til det og tryg ved situationen. For nogle piger gør det overhovedet ikke ondt den første gang, for andre kan det gøre ondt første gang. Det er dog ret forskelligt fra pige til pige, hvorfor det gør ondt og hvor ondt, det gør. Hvis du spænder i musklerne i underlivet, kan det godt være ubehageligt. Så det handler om at slappe godt af i underlivet, og så skal man lige vænne sig til, hvordan det føles at have noget oppe i skeden og at blive berørt derinde. Du kan evt. prøve at røre ved dig selv og stikke en finger op i skeden, så du får en idé om, hvordan det er.

 

Naturligt at være nervøs

De fleste er nervøse for at skulle have sex første gang. Sådan er det jo også ofte med nye ting, ikke? Der er mange, der synes, det er rart at sove sammen mange gange uden at have sex og have været kendt hinanden igennem længere tid. At have mulighed for at være nøgne sammen, at lære hinandens kroppe at kende og blive trygge ved hinanden uden tøj på.

 

Skal det være med en kæreste eller skal det bare overstås?

Nogle har sex med en kæreste første gang – det kan være en ny kæreste eller én man har kendt længe. Andre drikker sig fulde og har sex med en, de lige har mødt. Alle oplevelser kan være rigtig fine, men også meget forskellige. Find selv ud af, hvad der gør dig mest tilpas. Er det vigtig, at det er én du kender godt, og at du er tryg og rolig. Eller skal den første gang være med en tilfældig, så du kan få det overstået? Eller måske er du så nysgerrig på sex, at du ikke kan eller vil vente.

Hvis du er i tvivl om, hvad der passer til dig, så snak med dine venner og veninder og hør, om de har nogle erfaringer, de vil dele med dig. Og hvis du er i tvivl om det, så vent lidt indtil du er helt sikker på, at du har truffet den rigtige beslutning for dig.

Hvis du ikke har fået svar på dine spørgsmål ved at læse artiklen, kan du stille spørgsmål på chatten, på telefonen eller i brevkassen.