Hvordan sætter man et kondom på?

Kondomer beskytter mod sexsygdomme og graviditet. Det er en god idé at øve sig i at sætte kondom på, så man ikke fumler med det de første par gange. Her kan du læse, hvordan du gør.

Sådan ruller du det på

Du kan selv sætte kondomet på. Den eller dem du har sex med kan også gøre det. Det foregår på samme måde, uanset hvem der gør det: Åbn forsigtigt kondomet i pakken. Lad være med at bide det op, for så risikerer du, at det går i stykker. Tjek også lige, at kondomet ikke er blevet for gammelt, for så kan det lettere revne. Der står dato stemplet på pakken.

Rul kondomet en lille smule ud, så du kan se, hvad vej det skal rulles på. Sørg for, at pikken er tilstrækkelig stiv og træk forhuden tilbage, så den er bag pikhovedet. Hvis du er omskåret behøver du ikke bekymre dig om forhuden.

Hold toppen af kondomet mellem to fingre, så du presser luften ud af den lille 'tut' i toppen. Placér kondomet på toppen af pikhovedet, og hold stadig forhuden tilbage. Rul kondomet nedover pikken med den anden hånd - helt ned til roden.

Er du først begyndt at rulle kondomet på, og det vender på vrangen, skal du tage et nyt kondom, fordi der kan være kommet sædceller på kondomet. Hvis der er luft oppe ved tutten, skal du også tage et nyt kondom, da du ellers risikerer, at det revner, mens I har sex. Nu er kondomet klar til brug - eventuelt sammen med lidt glidecreme.

 

Sådan skiller du dig af med kondomet

Når man skal trække sig ud efter udløsning, er det vigtigt at holde fast i kondomet ved roden af pikken, så det ikke glider af oppe i den, du har sex med. Herefter kan det smides ud i skraldespanden, evtuelt pakket ind i lidt toiletpapir. Du skal ikke smide det i toilettet – det er dårligt for miljøet, og det kan være super svært at få skyllet ud.

Hvis du ikke har fået svar på dine spørgsmål ved at læse artiklen, kan du stille spørgsmål på chatten, på telefonen eller i brevkassen.